Cleanprotec & COVID-19

Uit recent onderzoek is gebleken dat Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus 2 (SARS-CoV-2), veroorzaker van het Covid-19 tot meerdere dagen kan overleven op onder andere plastics, roestvrijstaal, karton, andere materialen en in de lucht. https://www.nih.gov/news-events/news-releases/new-coronavirus-stable-hours-surfaces 

Aanvullende hygiëne protocollen introduceren is noodzakelijk. 

Cleanprotec ontwikkelt geavanceerde cleaners, beschermers en combinaties daarvan. De samenstellingen bestaan uit detergenten die zeer diep vervuiling losmaakt en vet en proteïne oplost.Het bevat Quats (quaternaire ammonium compounds) welke bekend staan om hun desinfecterende eigenschappen. De ultradunne silaan beschermlaag maakt het oppervlak anti adhesief zonder de structuur te veranderen.Deze unieke samenstelling zorgt voor een schoon en glad oppervlak. De silaan coating zorgt voor een sterk verminderde aanhechting van vuil en micro organismen. Het "easy clean"oppervlak zal bij herhaling gemakkelijker schoon te maken te zijn.

De producten zijn al geruime tijd beschikbaar en worden ingezet in automotive, marine en facilitair voor dagelijkse schoonmaak en bescherming. Wij hebben de samenstellingen tijdelijk aangepast om optimaal te functioneren in de ontstane crisissituatie. De kennis rondom het Covid-19 is nog beperkt en zijn vele wetenschappers bezig oplossingen te vinden voor bestrijding ervan. Wij zijn er van overtuigd een oplossing te bieden die bijdraagt hygiënische omgeving en het beperken van de verspreiding van het virus. Diepgaand onderzoek neemt te veel tijd in beslag en kiezen wij er voor nu actie te ondernemen. Natuurlijk hopen wij dat onderzoekers de waarde van ons initiatief onderkennen en samen met ons de samenstelling verder willen optimaliseren ter bestrijding van het virus.

Kostenbesparend

Veilig

Snelle verwerking

Duurzaam