Hoe maak ik mijn motor winterklaar?

13/9/19 12:34
/
Mobility
Cleanprotec motor winterklaar maken, pekel bescherming

De winter komt eraan. De temperatuur daalt, de uren zon per dag nemen af en pekel ligt op de weg. Veel motorrijders zitten dan ook met de vraag “Hoe maak ik mijn motor winterklaar”. Sommigen kiezen er voor om hun motor te stallen in de winter, terwijl anderen liever door blijven rijden. Ben jij iemand die zijn motor dagelijks gebruikt voor woon-werkverkeer, of gewoon een echte diehard die in de winter door wilt gaan? Dan begrijpen wij jouw helemaal. Wij hebben daarom niet alleen een middel gemaakt dat jouw motor perfect beschermt tegen de winterse omstandigheden, wij hebben ook 3 tips op een rij gezet die essentieel zijn voor de winter.

Bescherm jouw motor tegen pekel en corrosie met Shine ‘n Go

Je bent een rijder die doorrijdt in de winter

Voor motorrijders die doorgaan in de winter is Shine ‘n Go echt een wondermiddel. Eén van de grootste gevaren voor een motor is pekel. Pekel zorgt er niet alleen voor dat het minder glad is op de weg, het is ook een aanslag voor metaal. Pekel zorgt er namelijk voor dat onderdelen sneller gaan roesten. Nu is dit voor auto’s meestal geen probleem, Die hebben een speciale carrosserie en beschermde chassis. Motoren aan de andere kant hebben dit niet. Veel motoren hebben niet alleen hun ophanging en uitlaat open en bloot liggen, ook het motorblok is bij sommigen open.

Rij jij met een motor door de pekel, dan zullen al deze dingen onder normale omstandigheden veel sneller gaan roesten. En in de winter heeft niemand zin om elke dag zijn motor helemaal te wassen.

Hier komt Shine ‘n Go bij kijken. Shine ‘n Go zorgt niet alleen voor een schoon en glimmend oppervlakte, het laat ook nog eens een beschermende coating achter. Deze coating zorgt er dan ook voor dat de pekel zich niet kan hechten aan de metalen oppervlaktes van jouw motor. Het beste van Shine ‘n Go? Je kan het aanbrengen op elk oppervlakte. Dankzij de speciale samenstelling kan je het op de gehele body van jouw motor aanbrengen. Dus ook op de velgen, uitlaat en zelfs het motorblok.

Op de vraag “Hoe maak ik mijn motor winterklaar?” kunnen wij en heel veel blije motorrijders dan ook antwoorden: “Gebruik Shine ‘n Go”.

Je stalt je motorfiets in de winter en wilt deze goed beschermen

Motorrijders die in de winter niet rijden willen toch graag hun motor goed beschermen, corrosie is eén van de meest voorkomende problemen. Op de vraag “Hoe maak ik mijn motor winterklaar?” kunnen we eigenlijk vrij kort zijn.

Behandel de hele motorfiets met Cleanprotec Shine ’n Go zowel het blok als de velgen de ophanging de uitlaat en natuurlijk alle kunststof delen kunt u hiermee behandelen. Dit zorgt voor vaste laag op het oppervlak en beschermt de motorfiets gedurende de winter tegen vuil, vocht en corrosie.

Zorg voor goede banden

Tijdens wat voor sommigen de motor winterstop is, kan het erg glad worden. Rij jij met jouw motor in de winter, dan zijn de wegomstandigheden natuurlijk heel anders. Op grote wegen ligt er vaak pekel wat voor hele andere problemen zorgt, maar daar komen we later op. Veel achteraf wegen en in gemeenten waar minder gestrooid wordt is het vele malen gladder.

De normale slick banden die je in de zomer op je motor hebt zitten zijn niet geschikt voor dit winterse weer. Je hebt banden nodig met veel profiel, zodat je op deze wegen niet onderuit gaat. Heb je normaliter al banden met profiel, controleer dan of de banden niet te veel slijtage hebben.

Controleer je verlichting

In de winter is het langer en vroeger donker dan normaal. Het is dan ook essentieel dat de verlichting van jouw motor naar behoren functioneert. Zorg er niet alleen voor dat zowel het voor als achterlicht goed werkt, kijk ook naar de straalhoek van de voorlamp. Deze moet ver genoeg naar voren zijn zodat je zelf genoeg ziet en anderen jouw kunnen zien, maar hij mag niet te ver omhoog staan. Een te hoog afgestelde lamp is niet alleen vervelend voor anderen, het zorgt ook voor gevaarlijke situaties voor jezelf. Op een winters wegdek kunnen er gemakkelijk ongelukken gebeuren als jij een tegemoet rijdend voertuig verblind op een smalle boeren weg.