Zien en gezien worden

13/9/19 12:34
/
Mobility
Uw auto schoonhouden

Zien en gezien worden zorgt voor meer veiligheid in ons drukke dagelijkse verkeer.

Uit recent onderzoek is gebleken dat ruim 23% van de ongevallen veroorzaakt wordt door slecht zicht of zichtbaar zijn in het verkeer. Hier kunnen we zelf veel aan verbeteren. Zorg dat je altijd maximaal zicht hebt en vooral gezien wordt door de andere deelnemers in ons drukke verkeer.

Zien

Laten we bij starten bij zien oftewel vrij zicht. Het zal bij één ieder bekent zijn dat onze autoruiten niet altijd even schoon zijn. Als autoruiten ( binnen en buiten ) niet goed schoongemaakt zijn, ontstaat er aanslag. Ook de airco zorgt voor een vette aanslag op b.v. de voorruit. Deze aanslag zorgt voor slecht zicht. Laagstaande zon of in de avond het felle licht van tegenliggers, zorgen voor onveilige situaties. Zorg dus dat je autoruiten schoon zijn.
Tip: Maak ook je achteruitkijkspiegel en buiten spiegels goed schoon.
Zien heeft ook te maken met je verlichting. Bijna elke moderne auto heeft kunststof koplamp “glazen”. Dit kunststof is gevoelig voor invloeden van UV en verkeersvervuiling als uitlaatgassen. Ze worden snel vuil of verkleuren. De lichtopbrengst kan tot 60% verminderen. Gevolg hiervan is; slecht zichtbaar zijn voor tegenliggers maar vooral zelf het gevoel hebben dat de koplampen niet goed werken.

Tip: Maak ook je achterlichten, derde remlicht en je mistlampen goed schoon.

Gezien worden

Je hebt al gelezen dat schone autoruiten, spiegels en verlichting een grote bijdrage leveren aan het voorkomen van een ongeluk. Het grootste oppervlak wat anderen van jou zien, is de auto zelf. Zorg ervoor dat je auto schoon is en dus maximaal zichtbaar.
Reflectie oftewel zichtbaar zijn voor een ander, heeft alles te maken met hoe schoon je auto of motorfiets is.
Weetje: Veel wasstraten en auto schoonmaakmiddelen werken op basis van olie of nafta. Olieproducten zijn vet, slecht voor het milieu en zorgen voor het sneller terugkeren van vervuiling.

Tip: Gebruik altijd producten die op waterbasis zijn. Goed voor je auto en goed voor mens en milieu.

Meer informatie link